DELTA Terraxx - Eficient si economic


Protectia pentru fundatie si sisteme de drenare Delta Terraxx ofera o serie de avantaje pentru proiectanti si beneficiari, in ceea ce priveste aplicatiile orizontale de drenare. Avand grosimea si greutatea reduse, Delta Terraxx elimina eventualele defecte ale proiectarii. Capacitatea sa extraordinara de drenare si instalarea simpla fac din aceasta membrana o alternativa economica si eficienta la solutiile traditionale.

La expozitia BAU 2007 din Munchen, Dörken GmbH & Co. KG a prezentat prima oara membrana Delta-Terraxx ca protectie pentru fundatie si membrana pentru drenaj, ca strat de drenaj cu aplicare orizontala, sub spatiile publice pe terase plane. In acest caz, membrana cu doua straturi asigura in conditiile unei grosimi suplimentare de numai cativa cm o extraordinara capacitate de drenaj, care, data fiind redusa incarcarea statica, depaseste semnificativ capacitatea de drenare a clasicului strat de pietris. Membrana se intinde direct de pe rola ca strat de protectie si separatie, peste hidroizolatie, ofera un inlat grad de protectie la socuri mecanice. Datorita capacitatii sale permanente de filtrare si unei mari rezistente la presiune (400kN/m²), Delta Terraxx asigura atat protectie cat si drenaj pe termen lung.

Drenare sigura a apei

Acoperisurile plane cu suprafete mari ale parcarilor sau ale altor constructii subterane sunt ideale pentru crearea de spatii cu diferite destinatii: cai de acces, terenuri de joaca, zone de relaxare, sau chiar spatii suplimentare de parcare. In cazul in care se planteza iarba total sau partial / in cazul teraselor verzi totale sau partiale, aceste spatii pot imbunatati microclimatul in zonele rezidentiale In asemenea cazuri, apa provenita direct din precipitatii sau care se scurge de pe cladiri, trebuie sa fie indepartata si de pe suprafata terasei si din stratul inferior de hidroizolatie, astfel incat un strat eficient de drenare este necesar in structura unor asemenea proiecte. In caz contrar, apa acumulata ar putea degrada stratul inferior al spatiilor de acces sau plantele ar putea fi afectate cand solul se inunda/devine mocirlos, in plus apa care nu se evacueaza poate constitui o sarcina suplimentara pentru hidroizolatie. De obicei, doar sistemele de drenare foarte costisituare care constau in strat de pietris sau granule similare isi vor indeplini in mod eficient functia. Nu numai ca exista riscul ca aceste sisteme sa se infunde cu timpul si sa isi piarda in timp capacitatea de drenare, dar grosimea minima pe care acest strat ar trebui sa o aiba constituie o problema pentru proiectanti si mareste costurile fixe, aspect care trebuie luat in considerare.

Protectie sigura intr-o oferta cu multiple avantaje

Membrana Delta Terraxx, o protectie extrem de rezistenta si totodata un sistem de drenare, a fost imbunatatita pentru diferita aplicatii care presupun drenarea orizontala. Constand intr-o membrana cu crampoane si un strat geotextil, Delta Terraxx reprezinta prin alcatuirea sa complexa un foarte eficient strat de drenare. Pozitionata cu geotextilul in sus, acesta actioneaza ca un filtru care protejeaza patura de aer creata de membrana cu crampoane de dedesubt. Sub un strat de pietris sau sol, geotextilul, lipit la cald de membrana, consituie un filtru permanent care impedica membrana cu crampoane sa fie infundata de mal, si asigura drenarea completa si libera a apei in exces. Marginea autoadeziva a membranei Delta Terraxx permite instalarea usoara si sigilarea sigura, ceea ce impiedica radacinile sa o perforeze.

Suprafata neteda de pe spatele memebranei Delta Terraxx asigura distribuirea uniforma a presiunii pe suprafata hidroizolatiei. In felul acesta Delta Terrax permite ca muncitorii sa paseasca mai sigur peste orice hidroizolatie rezistenta la presiune in timpul fazei de constructie si protezeaza in acest fel de socuri mecanice si expunere daunatoare la caldura razelor solare.