Doerken - Peste 100 de ani de traditie


Societatea Final Distribution, din Băicoi (judeţul Prahova) este reprezentant exclusiv al brandurilor Delta - membrane de protecţie pentru acoperişuri şi fundaţii, lansate de firma Dorken - Germania, Gerard - tigle metalice acoperite cu piatra, produse de compania AHI Roofing (din Noua Zeelandă) şi, începând cu 2011 a devenit producatoarea sistemelor de invelitori Novatik.

Exista putin companiii in domeniul materialelor de constructie care sa fi lansat atatea directii de evolutie in decursul istoriei lor, cum este compania germana Doerken GmbH & Co KG.

1892 - a fost fondata compania Doerken GmbH & Co KG

1925 - Se produc primele membrane folosite pentru izolarea plafoanelor de tramvai si in felul acesta se anticipeaza impunerea companiei pe piata membranelor de protectie folosite in constructie.

1961 - Doerken incepe productia de plase de protectie. Membrana de subacoperire DELTA FOL SPF isi incepe evolutia spre succes pe piata europeana.

1981 - Este lansata pe piata membrana cu crampoane Delta MS. In doar cativa ani, sistemul pentru protectia si drenajul fundatiei de culoarea ciocolatei, devine o marca distinctiva a companiei.

1987 - Este lansata DELTA PURAFOL si devine prima membrana de subacoperire cu rol de difuzie de pe piata.

1995 - Doerken deschide in Beamsvile, Canada o unitate de productie pentru sistemele de protectie, drenare si izolare a fundatiilor. Este introdusa pe piata materialelor de constructii DELTA MAXX M, prima membrana din gama Delta Maxx, din care mai fac parte Delta Maxx si Delta Maxx Plus – membrana premium care contribuie la economisirea energiei.

1997 - Divizia Doerken Membrane de protectie obtine certificarile DIN EN ISO 9001. Delta Foxx, membrana rezistenta si durabila pentru acoperisuri este introdusa pe piata.

1998 - Este deschisa o noua unitate de productie in Hagen-Vorhalle, Germania. In noua fabrica, moderna si eficienta, se produc cinci tipuri de membrane cu crampoane de diferite dimensiuni.

Sunt lansate pe piata Delta Vent N si Delta Vent S, produse de baza pentru acoperisuri.

2001 - Delta Maxx – membrana de subacoperire si Delta Maxx Plus – membrana care economiseste energia intra pe piata materialelor de constructii. In acelasi an este prezentata si Delta Trela, membrana pentru structurile metalice. In toamna, tesatoria proprie incepe productia pentru materialele geotextile aplicate pe membranele de subacoperire cu rol de difuzie pentru acoperis. Pana la acel moment investitia de 15 mil. Euro reprezinta cea mai mare suma investita de companie intr-un singura unitate de productie.

2002 - Divizia care produce membrane si folii de protectie capata autonomie in cadrul companiei si se numeste de acum Doerken GmbH & Co KG. Apare pe piata un nou produs Delta Foxx Plus, cu margine autoadeziva.

2004 - Doerken GmbH & Co KG. Introduce un complex standard care combina calitatea, siguranta in munca si aplicarea eficienta a criteriilor de respectarea mediului, DIN EN ISO 9001>2000, DIN EN ISO 14001 si EMAS II (audit eco). Delta Terraxx reprezinta o premiera pe piata, ca membrana de protectie si drenaj pentru izolarea perimetrala a oricarei suprafete care pune problema rezistentei la presiune. Doerken prezinta noi metode de control pasiv al microclimatului interior.

2005 - Delta Geo Drain Quattro, prima membrana de protectie si drenaj in patru straturi este prezentata pe piata. Doerken detine toate patentele pentru producerea acestui nou tip de membrana.

2006 - In "familia Maxx" se naste un nou copil: Termomembrana Maxx Titan reduce valoarea calorica cu 9% si reflecta pana la 50% din radiatii.

2008 - Gama Delta Maxx se mareste: Delta Maxx Comfort, combina, in cei 3 cm ai sai, avantajele foliei anticondens si a termoizolatiei.

Incepand din anul 2006 produsele Delta sunt aduse si in Romania, prin importator exclusiv Final Distribution